Uitvaarten met een persoonlijke touch

Na het overlijden van uw dierbare komen wij bij u thuis om alle zaken omtrent de uitvaart te bespreken of bent u van harte welkom in onze zaak. Wij overlopen dan samen alle nodige zaken om alles in goede banen te leiden. Zoals de dag en het uur van de afscheidsplechtigheid, de grondvergunning in uw gemeente, het drukwerk dat wij ter plekke verzorgen, de rouwmaaltijd, werken aan de grafsteen en alle andere formaliteiten.

Ceremoniezaal

Buiten kerkdiensten en crematoriumplechtigheden hebben wijzelf ook een ceremoniezaal, waar wij de volledige afscheidsceremonie kunnen aanpassen naar uw wensen. Hier bieden wij de familie de mogelijkheid om in alle intimiteit afscheid te nemen van hun dierbare, door middel van persoonlijke teksten die vergezeld worden door mooie fotoreportages en aangepaste muziek, allemaal naar wens van de familie en nabestaanden. De ceremoniezaal kan plaats bieden voor ruim 140 tot 200 personen.

Crematie en asjuwelen

Van Hemelrijck heeft ook een ruime ervaring in de organisatie van een crematie. We werken hiervoor nauw samen met de crematoria in Aalst, Zemst, Sint-Niklaas, Ukkel en Lochristi. In de meeste crematoria is er ook een mogelijkheid om een rouwmaaltijd te voorzien. Voor het bewaren van de as thuis hebben we verschillende modellen van urnes (groot of klein) en kleine sierpotjes. Daarnaast kunnen we u ook professioneel advies geven over:

  • Het bijzetten van de urne in het urneveld of columbarium
  • Het uitstrooien van de as op de strooiweide
  • Het uitstrooien van de as op zee
  • Het uitstrooien van de as bij ons ter plekke op onze strooiweide
  • Het thuisbewaren van de urne

In onze winkel kan u uit een ruim assortiment asjuwelen in goud of zilver kiezen om een stukje van uw dierbaar familielid voor altijd bij u te hebben. Zo is er keuze uit verschillende juwelen, sieraden, armbanden en dergelijke meer. Een keuze uit deze verschillende mogelijkheden kan u ook hier bekijken.

Kisten

In onze winkel in Asse staan meerdere kisten opgesteld, zodat u rustig een keuze kunt maken. Indien u niet ter plaatse kunt komen, hebben wij een uitgebreid fotoboek ter beschikking. Onze kisten zijn van Belgische of Italiaanse makelij en worden vervaardigd in diverse prijsklassen. De afwerking kan volledig naar eigen smaak gebeuren. U kunt kiezen tussen verschillende handvatten en kruisjes of andere tekens. Ook hier helpen we u graag verder.

Neem contact op

Het is ook perfect mogelijk om zelf uw eigen uitvaart te komen bespreken en te regelen. Zo legt u uw eigen wensen en verlangens vooraf vast zodat uw nabestaanden zich geen (financiële) zorgen hoeven te maken als u er niet meer bent. Wenst u meer informatie of persoonlijke uitleg over onze dienstverlening? Neem dan zeker contact met ons op via de contactpagina.

 

Back to Top